torsdag 7 februari 2013

LCHF-frallor

Hittat ett trevligt recept på frallor som inte är tokiga alls och ändå är LCHF godkända. Glada nyheter för dom som saknar ljust bröd. Ingen äggsmak och när de svalnat så avtar mandeldoften lite också.. (jag var hemskt skeptisk innan de svalnade). Receptet hittade jag på www.jillsmat.se.

LCHF-frallor 

  • 2 ägg
  • 2 dl rysk yogurt (fet, minst 10% behövs)
  • 50 gram mjukt smör
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofibrer
  • 2 msk fiberhusk
  • svarta vallmofrön (eller vad man nu önskar)
Gör såhär:

Blanda ägg, yogurt, smör (smälter till det lite i micron), salt och bakpulver med elvispen, strö över torrvarorna och blanda vidare tills allt gått ihop. Låt stå i 5-10 minuter så det fiberhusken ser till att blir en fast kletig deg. Värm ugnen till 175 grader under tiden.
Fördela i 6 delar i bunken och rulla i händerna varje mängd till en rund fralla och sätt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mycket vallmofrö (behövs inte penslas med något). Grädda sedan i ca 20 minuter (min ugn tog 23 minuter innan jag tog ut den). Det kommer inte bli lika mycket färg som vanliga frallor, men lite kan man nog ge det.

Inga kommentarer: